Ha nehéz figyelni…

2022.04.21.

|

Szerző: Eniko

Mindannyiunknak van olyan időszaka, amikor egyszerűen nehéz koncentrálni a feladatra, amit végeznünk kellene. Elkalandozik a figyelmünk, nem tudunk hosszabb ideig egyféle tevékenységet végezni.

Különösen nehéz ez olyankor, ha még a különböző applikációk értesítései vagy telefonhívások, üzenetek is megzavarják a koncentrációt. Tudtátok, hogy átlagosan 20 perc szükséges ahhoz, hogy visszatérjünk ugyanabba a tudatos összpontosított állapotba a munka során, amiben a figyelemelterelés előtt voltunk? Ez rengeteg idő, főleg, ha pár percenként rákukkantunk a mobilunkra. Így esélytelen effektíven dolgoznunk.

Hoztam Nektek pár tippet, amivel megkönnyíthetjük az egész folyamatot:

  1. Lehetőség szerint kapcsold ki vagy halkítsd le a mobilodat, esetleg kapcsold ki az applikációk értesítéseit
  2. Ha otthonról dolgozol, figyelmeztesd előre a családtagokat, hogy most egy időre elvonulsz, hogy ne szaladjanak be hozzád a gyerekek.
  3. Ha munkahelyen vagy, készíts az ajtódra, asztalodra egy is táblát, amin az áll: Kérlek, most ne zavarj, fontos feladatot végzek.
  4. Próbáld ki az InTune keveréket, kend a nyakadra, a fül mögé, a csuklódra, hogy hosszabb ideig tudj koncentrálni a feladatodra.
  5. Párologtass Peppermint esszenciát, hogy ne fáradj bele olyan gyorsan a teendőkbe.

Ha a gyerekeknek nehezen megy a tanulás, nem tudnak koncentrálni, akkor nekik is segíthetsz.

  • tisztítsátok meg az asztalt/a munkafelületet az elektromos eszközöktől, ne legyen a háttérben bekapcsolva a tévé vagy a számítógép
  • készítsetek mindent egy helyre, hogy kéznél legyenek, hogy ne kelljen elszaladni és megszakítani a munkát
  • az erősebb illatú InTune helyett válaszd inkább a Thinker roll-ont – ezt megteheted persze akkor is, ha felnőttként számodra is kellemesebb ez az enyhébb keverék, a benne lévő Vetiver minden korosztálynak segít rendszerezni a kusza elméleteket, összpontosítani
  • házi feladatok írása közben párologtass Lemont, ami a tanulás olaja, Rosemaryt, ami segít könnyebben memorizálni és/vagy Peppermintet, ami nem engedi lankadni a figyelmet
    (amikor még tanítottam, az osztályunkban egy nehezebb lecke során és dolgozatírás közben is gyakran párologtattam ezeknek az esszenciáknak a kombinációját, a diákjaim nagyon hálásak voltak érte, észrevehető volt a javulás)
kövess

engem instagramon

keress

minket bizalommal

Tanácsadóink megtalálhatók szerte Magyarországon és Szlovákiában is, valamint 10 további európai országban. Ha kapcsolatba lépsz velem, elnavigállak ahhoz, aki a legközelebb van a lakóhelyedhez, hogy személyesen találkozhassatok és élőben is megtapasztalhasd az olajos gondoskodást.