Diffúzor vs. Aromalámpa vs. Illatgyertya

2022.04.21.

|

Szerző: Eniko

A kellemes illatokat mindenki szereti, ez az első, amire felfigyelünk, ha belépünk egy szobába vagy szalonba. Az aromalámpák és az illatgyertyák ezért régóta nagy népszerűségnek örvendenek.

Nézzük meg hát részletesebben, mi történik, ha illatgyertyát égetünk vagy aromalámpát használunk és miért jobb a diffúzor!

  • az aromalámpában a víz gyorsan felmelegszik, 5-10 percig érezni intenzíven az illatot, ehhez képest a diffúzornál a párolgás intenzitása egyenletes, és az időzítővel pedig be tudjuk állítani, mennyi ideig működjön
  • az aromalámpából gyorsan elpárologhat a víz, a láng elégetheti az illóolajat, és így toxinok szabadulhatnak föl. A diffúzor hideg párával működik, az esszenciákat nem melegíti fel, hanem mikrorészecskékre darabolja és kilöki a levegőbe. Ezt az illatos ködöt belélegezve megmarad a terápiás hatás.
  • az aromalámpák és illatos gyertyák használata kisgyerekek mellett, főleg éjszaka nagyon veszélyes a nyílt láng miatt, a diffúzor használata viszont teljesen biztonságos
  • az illatgyertya esetén ugyanaz az illat érződik hosszú időn keresztül, a diffúzorban viszont akár óránként váltogathatjuk, keverhetjük hangulatunk szerint
  • az illatgyertya káros toxinokat enged a levegőbe az égés során, nem ajánlott kisgyerekek vagy állatok közelében használni, mert irritálhatja a nyálkahártyát a szemeket. A diffúzor viszont a megfelelő esszenciákkal segíthet nekünk támogatni a légutak egészségét, megszüntetni az orrdugulást és a nyálkahártya duzzanatát.

Első pillanatban úgy tűnhet, hogy az aromalámpa vagy az illatgyertya választása olcsóbb megoldás arra, hogy kellemes illatot varázsoljunk a szobába, viszont a diffúzorok hatékonyságának és a tiszta esszenciális olajok koncentrációjának köszönhetően egy egész napos párologtatás 1-2€-nál nem több.

Bármelyik megoldást is választod, az elsődleges a szeretteid egészsége legyen. A párologtatáshoz pedig csak 100%-ban tiszta illóolajat használj.

kövess

engem instagramon

keress

minket bizalommal

Tanácsadóink megtalálhatók szerte Magyarországon és Szlovákiában is, valamint 10 további európai országban. Ha kapcsolatba lépsz velem, elnavigállak ahhoz, aki a legközelebb van a lakóhelyedhez, hogy személyesen találkozhassatok és élőben is megtapasztalhasd az olajos gondoskodást.